Budget – branschen fortsatt djupt kritisk

Publicerad: 2023-09-20

Byggbranschen är fortsatt mycket kritisk till regeringens budget efter att den lämnats in i sin helhet till riksdagen. Sveriges Arkitekters förbundsdirektör Tobias Olsson är djupt besviken och kallar ROT- och RUT-satsningarna för “pluttiga sysselsättningsåtgärder”.

I en artikel i Byggbranschen kommenterar Sveriges Arkitekters förbundsdirektör Tobias Olsson regeringens budget. Han är djupt besviken och kallar ROT- och RUT-satsningarna för “pluttiga sysselsättningsåtgärder”. Istället lanserar förbundet förslaget om ett RITA-avdrag som ska gå till klimatförbättrande arkitekttjänster.

– Läget för arkitekter och hela byggbranschen är djupt oroande. Vi är oerhört besvikna på regeringen, vars budget inte ger nödvändiga kryckor till en byggbransch i kris. Den ger framför allt inga morötter till branschen att öka farten i klimatomställningen utan tvärtom ökar regeringens politik utsläppen, kommenterar Sveriges Arkitekters förbundsdirektör Tobias Olsson.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Upprop till våra politiker – stå upp för hemmet
Så tycker vi

Upprop till våra politiker – stå upp för hemmet

I en debattartikel i Alltinget uppmanar Sveriges Arkitekters förbundsdirektör Tobias Olsson politikerna att stoppa Boverkets nya byggregler.
Publicerad:
För högt satta gränsvärden för att ge effekt
Så tycker vi

För högt satta gränsvärden för att ge effekt

Sveriges Arkitekter yttrar sig över Boverkets rapport och kompletteringspromemoria om gränsvärden. Förbundet tillstyrker förslaget men anser att gränsvärdena bör sättas avsevärt lägre för att åstadkomma någon minskad klimatpåverkan.
Publicerad:
Debatt – Är den ”inte dåliga” bostaden den nya goda?
Så tycker vi

Debatt – Är den ”inte dåliga” bostaden den nya goda?

Sveriges Arkitekters förbundsdirektör Tobias Olsson skriver i en debattartikel i Fastighetsnytt om Boverkets förslag till nya byggregler. Han misstänker att myndigheten inte har så bra koll.
Publicerad: