De vinner Skånes arkitekturpris 2024

Publicerad: 2024-08-26

Skånes arkitekturpris 2024 tilldelas kvarteret Sockergränden, Borstahusen i Landskrona.

Tillsammans med Region Skåne delar Sveriges Arkitekter Skåne ut Skånes arkitekturpris. Syftet är att uppmärksamma väl gestaltade byggnader och miljöer i Skåne och att lyfta fram goda exempel som kan inspirera och motivera. Kvarteret Sockergränden i Borstahusen, Landskrona av Jakobsson/Pusterla Arkitekter kombinerar LSS-verksamhet med radhus i en sammanhängande byggd miljö.

Med sitt intima formspråk, högkvalitativa helhetsgestaltning och nyskapande programmering för integrerande funktioner utmanar Sockergränden gängse uppfattningar och praktiker gällande rummets möjligheter – för vem finns rummet, hur skapas det och får det lov att förändras.

Ur juryns motivering

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Seniorarkitekterna – program 2024
Skåne

Seniorarkitekterna – program 2024

Sveriges Arkitekter Skåne har en mycket aktiv seniorverksamhet med många välbesökta och uppskattade studiebesök. Här är det preliminära programmet för 2024.
Publicerad:
Föreslå delegater till stämman 2024
Skåne

Föreslå delegater till stämman 2024

Vill du påverka Sveriges Arkitekters verksamhet eller vet du någon som hade gjort det bra? Här har du chansen att föreslå dig själv eller någon du tror är lämplig till en plats på stämman.
Publicerad:
Radikala samarbeten
Skåne

Radikala samarbeten

Under hösten kommer Sveriges Arkitekter Skåne att köra öppna samtal med utgångspunkt i ett utforskande av samarbetets möjligheter.
Publicerad: