Facklig rådgivare och förhandlare till Sveriges Arkitekter

Publicerad: 2024-10-16

Anna Renström är ny facklig rådgivare och förhandlare på Sveriges Arkitekter. Hon är arkitekt och kommer närmast från Brunnberg & Forshed arkitektkontor. Där har hon också verkat som fackligt förtroendevald.

Anna Renström, facklig rådgivare/förhandlare
på Sveriges Arkitekter. Foto: Anders Regnell

Från den 15 oktober förstärker Anna Renström förhandlingsavdelningen på Sveriges Arkitekter. Hon är utbildad arkitekt och har sen 2016 arbetat på Brunnberg & Forshed arkitektkontor. Där har hon också varit fackligt förtroendevald i många år. Det är främst med de erfarenheterna som hon nu kliver in i rollen som facklig rådgivare och förhandlare på Sveriges Arkitekter.

Det har varit lärorikt att arbeta fackligt i en sådan turbulent tid som det är nu. Många arkitekter har blivit av med jobbet eller är oroliga att bli uppsagda.

Anna Renström, facklig rådgivare och förhandlare.

– Det är bra att få in en arkitekt med färska kunskaper från fackligt arbete på ett kontor. Hon kommer att kunna bidra med förståelse för arkitekternas vardag i en tuff tid, säger Sveriges Arkitekters chefsjurist Jens Andersson.

Anna Renström har varit fackligt förtroendevald sedan 2019 och varit ordförande i den lokala fackklubben de senaste två åren.

– Det har varit lärorikt att arbeta fackligt i en sådan turbulent tid som det är nu. Många arkitekter har blivit av med jobbet eller är oroliga att bli uppsagda. Jag hoppas att mina erfarenheter ska bidra till att hjälpa andra medlemmar, säger Anna Renström.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Diskriminering på grund av könstillhörighet
Medlem

Diskriminering på grund av könstillhörighet

Sveriges Arkitekter har genomfört en enkät för att mäta förekomsten av upplevd diskriminering bland sina yrkesverksamma medlemmar. Nu släpper vi delrapport två.
Publicerad:
Diskriminering i arkitektbranschen
Medlem

Diskriminering i arkitektbranschen

Sveriges Arkitekter har genomfört en enkät för att mäta förekomsten av upplevd diskriminering bland sina yrkesverksamma medlemmar. Resultatet visar en tydlig grad av upplevd diskriminering i fråga om etnisk tillhörighet, ålder och kön.
Publicerad:
Extrastämma sa ja till höjd medlemsavgift
Medlem

Extrastämma sa ja till höjd medlemsavgift

Byggkris och lågkonjunktur pressar arkitektkåren och medför dramatiskt ökade kostnader för Sveriges Arkitekter. Förbundsstyrelsen bad därför en extrainkallad stämma om mandat för att tillfälligt höja avgifterna för aktiva medlemmar.
Publicerad: