Inbjudan till tävling om teknikbyggnad för nätstation

Publicerad: 2022-08-08

Nu utlyser Ellevio projekttävlingen ”Teknikbyggnad för nätstation”. Tävlingen arrangeras i samarbete med Sveriges Arkitekter och Stockholms stad.

Stockholm befinner sig i en av historiens mest expansiva tillväxtperioder och den omfattande stadsutveckling som sker innebär att staden förändras. Det gäller både gestaltningen av landskapet och bebyggelsen. Samtidigt är det av stor vikt att Stockholms karaktär och kulturvärden beaktas och är igenkännbara, nu och i framtiden.

Den elektrifiering samhället står inför gör att utrymmeskraven för elinfrastrukturen beräknas öka kraftigt. I de fall där det är möjligt att bygga fristående teknikbyggnader är frågan om arkitektur och utformning i relation till den specifika platsens karaktär och stadsbild en viktig fråga.

Syfte

Tävlingens syfte är att få fram ett förslag för en fristående teknikbyggnad som ska kunna serietillverkas. Syftet är även att handla upp arkitekttjänster för det fortsatta uppdraget att färdigställa förfrågningsunderlag till leverantörsupphandling.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Ny tävling om Rosendals torg i Uppsala
Tävlingar

Ny tävling om Rosendals torg i Uppsala

Uppsala kommun anordnar en inbjuden projekttävling med föregående prekvalificering för max fyra tävlande team om gestaltning av Rosendals torg i Uppsala.
Publicerad:
Studenttävling är avgjord
Tävlingar

Studenttävling är avgjord

Studenttävlingen NEB Design Challenge är en designutmaning för arkitektstudenter att skapa nya idéer utifrån New European Bauhaus värden – hållbart, vackert och inkluderande. Tävlingen är avslutad och vinnare utsedd.
Publicerad: