Foto: Göteborgs stad

Inbjudan till prekvalificering parallellt uppdrag

Publicerad: 2020-12-14

Serneke bjuder in till prekvalificering inför parallellt uppdrag för utveckling av Cirkus Lorensberg i Göteborg. Det parallella uppdraget sker i samarbete med Göteborgs Stad och Sveriges Arkitekter.

Uppdraget för detaljplanen innebär att skapa cirka 100 nya bostäder, verksamheter och ett parkeringsgarage, som ersätter dagens tillfälliga. Serneke vill i planarbetet pröva ett större antal bostäder och arbeta fram gestaltningsförslag i en samskapande process. Utifrån Sernekes roll som tilldelad exploatör bjuder de nu därför in till ett parallellt uppdrag i två steg:

Steg 1: Inbjudan till prekvalificering inför parallellt uppdrag för utveckling av Cirkus Lorensberg.

Steg 2: Genomförande av parallellt uppdrag för utvalda team.

Efter genomfört parallellt uppdrag kommer ett förslag att väljas ut för vidare bearbetning inom ramen för detaljplanearbetet och ligga till grund för de samrådshandlingar som ska tas.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Ny tävling om Rosendals torg i Uppsala
Tävlingar

Ny tävling om Rosendals torg i Uppsala

Uppsala kommun anordnar en inbjuden projekttävling med föregående prekvalificering för max fyra tävlande team om gestaltning av Rosendals torg i Uppsala.
Publicerad:
Studenttävling är avgjord
Tävlingar

Studenttävling är avgjord

Studenttävlingen NEB Design Challenge är en designutmaning för arkitektstudenter att skapa nya idéer utifrån New European Bauhaus värden – hållbart, vackert och inkluderande. Tävlingen är avslutad och vinnare utsedd.
Publicerad: