Nu är uppdraget om NK-kvarteret i Göteborg avgjord

Publicerad: 2021-11-18

Efter genomförda parallella uppdrag med fyra arkitektkontor har Hufvudstaden meddelat att man går vidare tillsammans med Ahrbom & Partner.

Uppdraget gäller en om- och tillbyggnad av NK-kvarteret i Göteborg och deras förslag kommer att ligga till grund för en ny detaljplan.

Deras förslag möter våra önskemål på ett kreativt sätt samtidigt som de tagit hänsyn till kulturhistoriska värden, framtidens handel och NK:s identitet.

Bo Wikare, vice vd Hufvudstaden och vd Nordiska Kompaniet

Hufvudstaden ser en stor potential för kvarteret att utvecklas, både vad gäller NK-varuhusets möjligheter att växa med större handelsytor samtidigt som en påbyggnad kan skapa nya lokaler för bland annat kontor, restauranger och kultur. Kvarteret är en del av Göteborgs stads utvecklingsprogram för Sydöstra City där ambitionen är att utveckla staden för att ge bästa möjliga förutsättningar för kontor och kommersiella lokaler.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Tävling om Stora torg i Halmstad är avgjord
Tävlingar

Tävling om Stora torg i Halmstad är avgjord

Halmstads kommun anordnade en inbjuden projekttävling i samarbete med Sveriges Arkitekter. Fyra team valdes ut för att tävla om gestaltning av Stora torg i Halmstad. Nu är tävlingen avgjord och en vinnare är utsedd.
Publicerad:
Plan- och designtävling för bro över Petersøya
Tävlingar

Plan- och designtävling för bro över Petersøya

Ringerike kommun vill ha en gång- och cykelbro över Petersøya i Hønefoss och har därför, med stöd av Norges arkitekters landsförbund, utlyst en plan- och designtävling.
Publicerad:
Tävling om nytt besökscenter vid Preikestolen
Tävlingar

Tävling om nytt besökscenter vid Preikestolen

Stiftelsen Preikestolen bjuder in till en plan- och designtävling om ett nytt besökscenter vid parkeringen till en av Norges mest populära turistattraktioner. Ett uppstartseminarium för tävlingen hålls måndagen den 9 september.
Publicerad: