Nu startar idétävling för studenter

Publicerad: 2023-05-26

Nu öppnar ”Weland Next Step” – en idétävling för alla Sveriges arkitektstudenter. Tävlingen arrangeras av Weland, och Sveriges Arkitekter har godkänt tävlingsprogrammet.

Tävlingens uppgift är att ta fram ett förslag till en spiraltrappa som förutom sin grundläggande funktion överraskar med innovativa grepp. Konstruktionen får högst vara tre meter hög och ska ha en stomme av stål. Vinnande bidrag kommer att tillverkas som prototyp och ställas ut på Nordbygg 2024.

Vem får delta?

Tävlingen kommer att vara öppen för studenter inom Sveriges samtliga arkitektdiscipliner vid SLU, KTH, LTH, Chalmers tekniska högskola, Umeå universitet, LTU, BTH, Konstfack och HDK. Studenter vid andra universitet eller högskolor är välkomna att delta i samarbete med en arkitektstudent. Du kan delta individuellt eller som ett team.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Tävling om Stora torg i Halmstad är avgjord
Tävlingar

Tävling om Stora torg i Halmstad är avgjord

Halmstads kommun anordnade en inbjuden projekttävling i samarbete med Sveriges Arkitekter. Fyra team valdes ut för att tävla om gestaltning av Stora torg i Halmstad. Nu är tävlingen avgjord och en vinnare är utsedd.
Publicerad:
Plan- och designtävling för bro över Petersøya
Tävlingar

Plan- och designtävling för bro över Petersøya

Ringerike kommun vill ha en gång- och cykelbro över Petersøya i Hønefoss och har därför, med stöd av Norges arkitekters landsförbund, utlyst en plan- och designtävling.
Publicerad:
Tävling om nytt besökscenter vid Preikestolen
Tävlingar

Tävling om nytt besökscenter vid Preikestolen

Stiftelsen Preikestolen bjuder in till en plan- och designtävling om ett nytt besökscenter vid parkeringen till en av Norges mest populära turistattraktioner. Ett uppstartseminarium för tävlingen hålls måndagen den 9 september.
Publicerad: