Nu startar idétävling för studenter

Publicerad: 2023-05-26

Nu öppnar ”Weland Next Step” – en idétävling för alla Sveriges arkitektstudenter. Tävlingen arrangeras av Weland, och Sveriges Arkitekter har godkänt tävlingsprogrammet.

Tävlingens uppgift är att ta fram ett förslag till en spiraltrappa som förutom sin grundläggande funktion överraskar med innovativa grepp. Konstruktionen får högst vara tre meter hög och ska ha en stomme av stål. Vinnande bidrag kommer att tillverkas som prototyp och ställas ut på Nordbygg 2024.

Vem får delta?

Tävlingen kommer att vara öppen för studenter inom Sveriges samtliga arkitektdiscipliner vid SLU, KTH, LTH, Chalmers tekniska högskola, Umeå universitet, LTU, BTH, Konstfack och HDK. Studenter vid andra universitet eller högskolor är välkomna att delta i samarbete med en arkitektstudent. Du kan delta individuellt eller som ett team.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Ny tävling om Rosendals torg i Uppsala
Tävlingar

Ny tävling om Rosendals torg i Uppsala

Uppsala kommun anordnar en inbjuden projekttävling med föregående prekvalificering för max fyra tävlande team om gestaltning av Rosendals torg i Uppsala.
Publicerad:
Studenttävling är avgjord
Tävlingar

Studenttävling är avgjord

Studenttävlingen NEB Design Challenge är en designutmaning för arkitektstudenter att skapa nya idéer utifrån New European Bauhaus värden – hållbart, vackert och inkluderande. Tävlingen är avslutad och vinnare utsedd.
Publicerad: