Nu startar tävling om hållplatser och väderskydd

Publicerad: 2022-01-17

Nu startar första steget i Västra Götalandsregionen tvåstegstävling om nytt koncept för hållplatser och väderskydd.

Kollektivtrafiken ska utvecklas för att attrahera och ta hand om betydligt fler resenärer. Turtätheten ska bli högre, med längre och rymligare fordon i stället för fler. För att stödja trafikkoncepten och höja kollektivtrafikens konkurrenskraft, pålitlighet och attraktivitet behöver kvalitén på hållplatser och väderskydd stärkas.

Uppgiften

Tävlingen innebär att ta fram ett övergripande och bärande gestaltningsförslag om ett nytt enhetligt koncept för hållplatser, väderskydd och informationspunkter. Tävlingen strävar mot en innovativ, genomförbar och anpassningsbar produktfamilj för hållplatsens utrustning.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Ny tävling om Rosendals torg i Uppsala
Tävlingar

Ny tävling om Rosendals torg i Uppsala

Uppsala kommun anordnar en inbjuden projekttävling med föregående prekvalificering för max fyra tävlande team om gestaltning av Rosendals torg i Uppsala.
Publicerad:
Conference on the Restoration of Ukraine’s Architectural Culture
Ukraina

Conference on the Restoration of Ukraine’s Architectural Culture

In mid-May, the second European conference on the restoration of Ukraine's architectural culture was held. Participants from Ukraine, the EU, and Sweden attended. Sweden's Architects' Coordinator for Ukraine summarizes the day.
Publicerad:
Varsamhet och verkshöjd
Aktuella arkitekturdomar

Varsamhet och verkshöjd

Ändringar av byggnader ska göras så att de uppfyller kraven på både anpassning och varsamhet. En byggnad ska vidare utformas så att den har en god form-, färg- och materialverkan.
Publicerad: