Se förslagen i tävling om Tegelbruksområdet i Tomelilla

Publicerad: 2023-10-31

Tomelilla kommun har bjudit in till projekttävling gällande gestaltning av Tegelbruksområdet intill Tomelilla tätort. Tävlingsperioden är avslutad och bidragen ska nu bedömas av juryn. Se de fyra förslagen.

Se de fyra förslagen i projekttävlingen om Tegelbruksområdet i Tomelilla.

Tegelbruksområdet ligger sydost om Tomelilla tätort och inom det som kallas Ullstorp. Ullstorp är delvis bebyggt med en blandad karaktär där bostadstomter i varierande storlek med villor möter hästgårdar, verksamheter och naturområde.

Syftet med tävlingen var bland annat att få inspiration och idéer till kommunens diskussion om hur Tegelbruksområdet kan gestaltas och utvecklas, med särskilt fokus på innovativ planering av småskaliga boendemiljöer i kombination med biologisk mångfald.

Nu är tävlingsperioden slut och fyra förslag ska nu bedömas av juryn.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Ny tävling om Rosendals torg i Uppsala
Tävlingar

Ny tävling om Rosendals torg i Uppsala

Uppsala kommun anordnar en inbjuden projekttävling med föregående prekvalificering för max fyra tävlande team om gestaltning av Rosendals torg i Uppsala.
Publicerad:
Studenttävling är avgjord
Tävlingar

Studenttävling är avgjord

Studenttävlingen NEB Design Challenge är en designutmaning för arkitektstudenter att skapa nya idéer utifrån New European Bauhaus värden – hållbart, vackert och inkluderande. Tävlingen är avslutad och vinnare utsedd.
Publicerad: