Tävling om Göteborgs konstmuseum

Publicerad: 2022-06-01

Higab anordnar, i samarbete med Göteborgs stad och Sveriges Arkitekter, en inbjuden projekttävling i två steg om gestaltning av om- och tillbyggnad av Göteborgs konstmuseum.

I det första steget kommer fem till sju arkitektteam att ingå i tävlingen. Därefter kommer en jury utse två till tre förslag för vidare utveckling i tävlingens andra steg.

Syfte

Syftet med tävlingen är att få fram det sammantaget mest gynnsamma förslaget för hur Göteborgs konstmuseum ska byggas om och till för att rustas för unika konstupplevelser i nutid och framtid – genom bättre villkor för konsten, mer utrymme för publiken och ändamålsenliga lokaler för verksamheten.

Det vinnande förslaget ska vara värdigt platsen, med sina komplicerade förutsättningar och kunna vidareutvecklas i en fortsatt process med byggherren, för att genomföras inom den ekonomiska ram som satts för projektet.

Tävlingsuppgiften

Tävlingsuppgiften omfattar en tillbyggnad med anslutningar till befintlig byggnad och dess nuvarande entré och består i att ta fram ett gestaltningsförslag för att lösa museiverksamhetens krav på utformning och funktion.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Ny tävling om Rosendals torg i Uppsala
Tävlingar

Ny tävling om Rosendals torg i Uppsala

Uppsala kommun anordnar en inbjuden projekttävling med föregående prekvalificering för max fyra tävlande team om gestaltning av Rosendals torg i Uppsala.
Publicerad:
Studenttävling är avgjord
Tävlingar

Studenttävling är avgjord

Studenttävlingen NEB Design Challenge är en designutmaning för arkitektstudenter att skapa nya idéer utifrån New European Bauhaus värden – hållbart, vackert och inkluderande. Tävlingen är avslutad och vinnare utsedd.
Publicerad: