Tävling om nytt besökscenter vid Preikestolen

Publicerad: 2024-09-05

Stiftelsen Preikestolen bjuder in till en plan- och designtävling om ett nytt besökscenter vid parkeringen till en av Norges mest populära turistattraktioner. Ett uppstartseminarium för tävlingen hålls måndagen den 9 september.

Det nya besöks- och välkomstcentret vid Preikestolens parkering ska hantera de viktigaste uppgifterna och funktionerna för att garantera en spektakulär och säker upplevelse för de cirka 400 000 årliga besökarna till Norges främsta naturattraktion.

Norges arkitekters landsförbund utlyser denna plan- och designtävling på uppdrag av Stiftelsen Preikestolen. Tävlingen är öppen för arkitekter med godkänd examen motsvarande master, eller personer och företag som kan dokumentera likvärdig kompetens.

Tävlingen inleds med en öppen prekvalificering där en anonym konceptskiss på upp till tre A3-sidor ska lämnas in. Juryn kommer sedan att välja ut upp till tre skissförslag som går vidare till plan- och designfasen.

De utvalda deltagarna får ett arvode på 400 000 NOK exklusive moms per team för ett fullutvecklat tävlingsprojekt. Urvalet av skissförslag och utvärderingen av de vidareutvecklade förslagen görs av samma jury, och anonymitetsprincipen upprätthålls både i prekvalificeringen och i designfasen. Vinnaren blir inbjuden till en förhandling om tilldelning av tjänstekontrakt. Mer information och detaljer finns i tävlingsunderlaget, som du hittar på Doffin via länken längst ner på sidan.

Tävlingen inleds med ett digitalt uppstartseminarium på Teams måndagen den 9 september kl. 10.00, där deltagarna kan ställa frågor om tävlingsprogrammet och formen för tävlingen.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Plan- och designtävling för bro över Petersøya
Tävlingar

Plan- och designtävling för bro över Petersøya

Ringerike kommun vill ha en gång- och cykelbro över Petersøya i Hønefoss och har därför, med stöd av Norges arkitekters landsförbund, utlyst en plan- och designtävling.
Publicerad:
Studentutlysning – Stadsbyggnad genom samarbete
Student

Studentutlysning – Stadsbyggnad genom samarbete

Sveriges Arkitekter Studenterna och Arwidsson Stiftelsen bjuder in alla arkitektur och stadsbyggnadsintresserade universitets- och högskolestudenter att delta i vår idétävling.
Publicerad: