Tävlingsprogram för projekttävling om väderskydd

Publicerad: 2020-05-25

Arkitekttävlingen om nya väderskydd för kollektivtrafiken i Stockholms län är nu påbörjad. Tävlingen arrangeras av Trafikförvaltningen, Region Stockholm, i samarbete med Sveriges Arkitekter. Endast inbjudna team kan lämna förslag.

Trafikförvaltningen vill med tävlingen som metod få fram innovativa och realiserbara koncept för utformning och tillverkning av nya väderskydd för den samtida och tidlösa hållplatsen. Genom tävlingen utvecklas också kunskapen inom trafikförvaltningen, både om arkitektur och design i allmänhet och väderskydden i synnerhet. Olika lösningars fördelar och nackdelar jämförs och en samsyn om projektet kan skapas som är värdefull i det fortsatta arbetet.

Trafikförvaltningen har för avsikt att av vinnaren göra en upphandling av tillverkningshandlingar för väderskydd som ska kunna nyttjas trafikslagsövergripande.

Tider för tävling

  • Tillkännagivande av juryns beslut: september 2020.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Plan- och designtävling för bro över Petersøya
Tävlingar

Plan- och designtävling för bro över Petersøya

Ringerike kommun vill ha en gång- och cykelbro över Petersøya i Hønefoss och har därför, med stöd av Norges arkitekters landsförbund, utlyst en plan- och designtävling.
Publicerad:
Tävling om nytt besökscenter vid Preikestolen
Tävlingar

Tävling om nytt besökscenter vid Preikestolen

Stiftelsen Preikestolen bjuder in till en plan- och designtävling om ett nytt besökscenter vid parkeringen till en av Norges mest populära turistattraktioner. Ett uppstartseminarium för tävlingen hålls måndagen den 9 september.
Publicerad:
Studentutlysning – Stadsbyggnad genom samarbete
Student

Studentutlysning – Stadsbyggnad genom samarbete

Sveriges Arkitekter Studenterna och Arwidsson Stiftelsen bjuder in alla arkitektur och stadsbyggnadsintresserade universitets- och högskolestudenter att delta i vår idétävling.
Publicerad: