Vinnare utsedd i 72h-utlysningen Mellan-rummet

Publicerad: 2024-05-15

Förslaget ”Långbord” är vinnare i 72h-utlysningen Mellan-rummet på Hedmanska gården vid Form/Design Center i Malmö.

Hur gör vi platsbaserade rumsliga tillägg i en historiskt unik miljö som Hedmanska gården i Malmö? Det var kärnfrågan i 72h-utlysningen Mellan-rummet.

I Mellan-rummet efterfrågades en arkitektonisk idé som både lyfter fram platsens kvaliteter, och historiska lager samt bidrar till diskussionen om vad en samtida offentlig plats kan vara. På 72 timmar skulle teamen gestalta en platsbaserad och rumslig installation på Hedmanska gården.

Utlysningen riktade sig till nyexaminerade arkitekter inom byggnad, inredning, planering och landskap.

Vinnare

Viktoria Israelsson och Emma Broberg. Foto: Form/Design Center.

Bland de 55 inkomna förslagen har juryn utsett ”Långbord” av arkitekterna Viktoria Israelsson och Emma Broberg till vinnare.

– I tider av lågkonjunktur känns det både viktigt och nödvändigt med kreativa initiativ som Mellan-rummet! Att det vänder sig till just nyexaminerade och med ett tydligt hållbarhets- och kulturmiljöperspektiv ger framtidshopp, inte minst med tanke på alla spännande förslag vi fått in på så kort tid, säger Sveriges Arkitekters ordförande Emina Kovacic.

”Långbord” invigs den 5 juni kl 19.00 i samband med Form/Design Centers 60-årsjubileum.

Form/Design Centers webbplats kan du läsa en längre intervju med vinnarna, samt ta del av de bidrag som kom på andra och tredje plats: ”Sida vid sida” av Nelly Axelsson och ”Rem och regel” av Lukas Hammarskiöld och Veronica Larsson.

Utlysningen arrangerades av Form/Design Center samt Sveriges Arkitekter och Sveriges Arkitekter Skåne, med stöd av SLU Tankesmedjan Movium och Malmö stad. ”Mellan-rummet” är den första delen i en längre kunskapsstärkande satsning.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Ny tävling om Rosendals torg i Uppsala
Tävlingar

Ny tävling om Rosendals torg i Uppsala

Uppsala kommun anordnar en inbjuden projekttävling med föregående prekvalificering för max fyra tävlande team om gestaltning av Rosendals torg i Uppsala.
Publicerad:
Studenttävling är avgjord
Tävlingar

Studenttävling är avgjord

Studenttävlingen NEB Design Challenge är en designutmaning för arkitektstudenter att skapa nya idéer utifrån New European Bauhaus värden – hållbart, vackert och inkluderande. Tävlingen är avslutad och vinnare utsedd.
Publicerad: