Vinnare utsedd i tävling för kvarteret Amfiteatern

Publicerad: 2022-12-20

Juryn har utsett Boroboro till vinnande förslag i Norrköpings kommuns marktilldelningstävling för innovativa bostäder i kvarteret Amfiteatern i Norrköping.

Norrköpings kommun bjöd i april 2022 in till markanvisningstävling för innovativa bostäder inom kvarteret Amfiteatern i stadsdelen Björkalund, Norrköping. Tävlingen är delfinansierad av Vinnova och har arrangerats i samarbete med Sveriges Arkitekter, Chalmers Tekniska Högskola och Högskolan i Halmstad.

Juryn har utsett en vinnare och rangordnat övriga inkomna förslag. Det vinnande förslaget är Boroboro av arkitektkontoret Spridd AB, Nivå landskap och Incoord.

Boroboro. Arkitekt Spridd AB, Nivå landskap och Incoord.

Med större sammanhållna och omsorgsfullt bearbetade volymer, välavvägt inplacerade på tomten, möter bebyggelsen omgivningen på ett hänsynsfullt sätt mot Holmtorpsvägens mer offentliga karaktär, lokalgatan med dess villatomter, allmänningen norr om tomten, och i söder inkorporeras förskolan med en öppenhet mot gårdsmiljön.

Ur juryns motivering

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Ny tävling om Rosendals torg i Uppsala
Tävlingar

Ny tävling om Rosendals torg i Uppsala

Uppsala kommun anordnar en inbjuden projekttävling med föregående prekvalificering för max fyra tävlande team om gestaltning av Rosendals torg i Uppsala.
Publicerad:
Studenttävling är avgjord
Tävlingar

Studenttävling är avgjord

Studenttävlingen NEB Design Challenge är en designutmaning för arkitektstudenter att skapa nya idéer utifrån New European Bauhaus värden – hållbart, vackert och inkluderande. Tävlingen är avslutad och vinnare utsedd.
Publicerad: