- Hem
- Om oss
- Stämma
- Stämma 2024
- Dagordning och handlingar 2024
- Valberedningens förslag av förtroendevalda
Valberedningens förslag av förtroendevalda
Presentation av valberedningens förslag till val styrelse och övriga förtroendeposter i Sveriges Arkitekter.
Stämmans ordförande
Emily Wade, (omval)
Landskapsarkitekt LAR/MSA Landskapslaget, Stockholm och adjungerad professor på SLU i Alnarp.
Emily har varit en av stämmans mötesordföranden sedan 2016 och stämmoledamot 2014. Emily har varit aktiv inom Sveriges Arkitekters akademi för landskapsarkitektur och även representant för Sveriges Arkitekter i landskapsarkitekternas internationella organisation IFLA.
Förste vice ordförande
Elina Åberg, (omval)
Arkitekt MSA, White Stockholm
Elina har varit en av stämmans mötesordföranden sedan 2016 och är en rutinerad mötesledare som anlitas professionellt för att leda årsmöten och liknande i ideella organisationer.
Andre vice ordförande
Enar Nordvik (omval)
Arkitekt SAR/MSA, planeringsarkitekt FPR/MSA, Skellefteå kommun
Enar har varit en av stämmans mötesordföranden 2018, arbetar i Skellefteå kommun och har varit aktiv som kommunpolitiker.
Verksamhetsrevisorer
Mårten Setterblad
Landskapsarkitekt LAR/MSA (omval)
- Sveriges Arkitekters styrelse 2016–2020
- Verksamhetsrevisor 2023–2024
- Egen verksamhet SWMS Arkitektur AB
Jag är en av två delägare drivande kontoret SWMS arkitektur med inriktning landskapsarkitektur och stadsbyggnad. Jag har tidigare varit styrelseledamot i Sveriges Arkitekter och Arkitektur förlag.
Katarina Kempe
Arkitekt MSA (omval)
- Sveriges Arkitekters valberedning 2017–2022
- Verksamhetsrevisor 2023–2024
Arbetar på Regionfastigheter Skåne som projektledare för lokalplanering i tidiga skeden. Sammanställer förstudier och programhandlingar med verksamhetsinvolvering i alla storlekar på projekt. Fackligt förtroendevald.
Sveriges Arkitekters styrelse
Sveriges Arkitekters ordförande
Emina Kovacic (omval)
Emina Kovacic är arkitekt SAR/MSA och är stadsarkitekt och stadsbyggnadsdirektör i Karlshamns kommun. Ordförande sedan 2021.
Jag arbetar till vardags som stadsarkitekt och stadsbyggnadschef i Karlshamn. I min roll som stadsarkitekt samarbetar jag gärna i projektform med andra professioner och ser värde i att lyfta arkitekturens betydelse för demokrati, kultur, skola, omsorg och fritid. Min uppfattning är att arkitektrollen behövs i många olika branscher och sammanhang. Jag samarbetar gärna med våra högskolor genom att hålla föredrag, erbjuda praktik och examensarbeten till arkitektstudenter eller agera handledare i olika sammanhang.
Som ordförande i Sveriges Arkitekter vill jag verka för att stärka vår profession både inom och utanför kåren. Något som varit extra viktigt sedan vi kommit in i en lågkonjunktur. En annan prioriterad fråga är ansvarsfull förvaltning och en sund balans mellan bevarande- och utvecklingsaspekter där hållbarhet, återbruk och sociala frågor ses som tillgång i designprocessen. Min övertygelse är att små och mellanstora kommuner kan agera testbädd för nya idéer och förhållningssätt inom arkitektur och stadsplanering.
1e vice ordförande
Maja Olsson (nyval på posten)
Har suttit i styrelsen sedan 2023. Arkitekt MSA, Lendager group.
Jag arbetar som arkitekt hos Lendager, där man strategiskt och praktiskt utforskar potentialen i det redan byggda och i tillgängliga material. Jag har studerat vid Chalmers, Copenhagen Business School och KADK, och tog examen 2020. Jag har varit engagerad i Sveriges Arkitekter sedan studietiden eftersom jag vill vara delaktig i diskussioner om arkitektur och arkitekters arbetsvillkor.
Just förutsättningarna för arkitekters arbete känns extra angelägna nu, vi är verksamma i bransch som förändras snabbt, vi ska bidra med långsiktiga värden och vi ska kraftigt minimera byggandets påverkan på klimat och miljö med resultat direkt – det är många stora frågor som kräver en arkitektkår med bredd! Sveriges Arkitekter har en viktig roll i att samla arkitekter och driva gemensamma frågor, och jag hoppas kunna bidra till detta arbete.
2e vice ordförande
Petter Lindencrona (nyval på posten)
Har suttit i styrelsen sedan 2023. Planeringsarkitekt FPR/MSA, Stockholm stad.
Jag är anställd på Stadsbyggnadskontoret i Stockholm som områdesstrateg i västra söderort. Jag har en magister i Fysisk planering från BTH och under mitt arbetsliv har jag representerat både arbetsgivar- och arbetstagarsidan och haft anställningar som konsult, inom region och kommun.
I de utmaningar och förändringar vår bransch står inför är Arkitektyrket alltjämt enormt viktigt och stadsbyggnadskompetensen kan inte överskattas. Stadsrummens skönhet, rumsliga utformning och organisation påverkar människors sociala vardagsliv. Välplanerade stadsrum har genom historien visat sig hållbara.
Övriga medlemmar i styrelsen
Per Bornstein (omval)
Invald i styrelsen 2020.Arkitekt SAR/MSA, driver Bornstein Arkitektur och Media AB, Göteborg.
Jag är arkitekt med egen verksamhet i Göteborg. Jag vill veta hur vår tids hållbara arkitektur ska gestaltas och håller samtidigt ett extra öga på arkitekturfrågor som rör västra Sverige. Som egenföretagare är jag intresserad av hur Sveriges Arkitekter hanterar dessa frågor och genom mitt tidigare engagemang i tidskriften Arkitektur brinner jag särskilt för utgivningen av tidskrifter och böcker.
Mårten Claesson (omval)
Invald i styrelsen 2023. Arkitekt SAR/MSA, arkitekt SIR/MSA, Claesson, Koivisto, Rune Arkitektkontor AB, Stockholm.
Jag brinner för arkitekturens ställning och kulturella betydelse i samhället. Jag vill verka för en större förståelse och uppskattning av detta, av alla i Sverige.
Valter Fredström (omval)
Invald i styrelsen 2023. Arkitektstudent, KADK, Köpenhamn.
Jag läser just nu femte året på masterprogrammet Political Architecture: Critical Sustainability på KADK i Köpenhamn. Som student befinner jag mig på ett visst avstånd från branschen, ett på vissa sätt användbart avstånd då jag som student på ett mer obehindrat sätt kan intressera mig för arkitektur på en teoretisk och experimentell nivå.
Min utbildning är till byggnadsarkitekt, men genom sin politiska lins rymmer den även kritiska perspektiv på den kontext i vilken arkitektur gestaltas.
Som sistaårsstudent är mina intressefrågor utbildning, den nyexaminerade arkitektens arbetssituation och arkitektens framtida, förhoppningsvis breddade, roll i samhällsutvecklingen.
Katya Högberg (nyval)
Arkitekt SIR/MSA, Tengbom, Stockholm.
År 1999 tog jag MFA examen från Konstfack med inriktning på möbeldesign och inredningsarkitektur. Jag började min karriär på ett mindre kontor. Därefter drev jag eget företag med anställda under en period.
Sedan 2016 har jag arbetat på Tengbom i Stockholm. Mina huvudsakliga projekt inkluderar hotell, restaurang och kontor med särskilt fokus på upplevelse och varumärke både i Sverige och internationellt. Jag sitter även med i Tengboms styrelse som är arbetstagarrepresentant sedan 2021.
Det känns viktigt att engagera sig i inredningsarkitektens roll och kompetens och utbildning. Jag är också mycket intresserad av den framtida utvecklingen inom arkitektyrket, särskilt när det gäller AI och hållbarhet.
Anna Krook (omval)
Invald i styrelsen 2023. Landskapsarkitekt MSA, Enhetschef Stadsbyggnadskontoret, Malmö stad.
Jag är utbildad landskapsarkitekt med examina i statsvetenskap och genusvetenskap. För mig är arkitekturen alltid politisk, och ett viktigt redskap för ett mer rättvist samhälle. Ju fler perspektiv som kan bidra, desto större chans att vi kan sortera i de komplexa utmaningarna! Tillsammans är enda sättet att få till den förändring som krävs.
Sveriges Arkitekter har en viktig roll i att forma villkoren för vårt arbete, våra framtida yrkesroller och en bransch som bättre kan ta ansvar för vår värld och alla oss som lever här. I mitt styrelseuppdrag bidrar jag med ett stort engagemang för rättvisa, demokrati och arbetsvillkor, och är särskilt intresserad av att vi som kår ska rusta oss med nya ledarroller i omställningsarbetet.
My Lekberg Hellström (omval)
Invald i styrelsen 2023. Landskapsarkitekt LAR/MSA, 02landskap, Göteborg.
Jag är landskapsarkitekt och arbetar på 02landskap i Göteborg, som jag grundade tillsammans med Sabina Richter och Ulrika Gunnman för drygt tjugo år sedan.
Arkitektur och samhällsbyggnad är viktigare än någonsin och därför behöver Sveriges Arkitekter vara starka. Jag är intresserad av hur vi lyfter arkitekturens betydelse, hur vi ska lyckas med omställningen och av hur vi organiserar oss. Jag tror att jag kan bidra till styrelsearbetet med min erfarenhet som privatpraktiserande konsult och med västsvenska ögon.
Rebecca Rubin (nyval)
Arkitekt SAR/MSA, KTH och Hemvist, Stockholm.
Som arkitekt och stadsplanerare är kärnan i mitt yrkesutövande den gestaltade livsmiljöns potential att skapa mer för fler och ett bättre, mer inkluderande samhälle.
Idag delar jag min tid mellan KTH och Hemvist samt spännande förtroendeuppdrag. På KTH undervisar jag kandidatåret med ett starkt fokus på hållbarhetsaspekter. På Hemvist är jag affärsutvecklare och hållbarhetschef. Tidigare, under ett drygt decennium, arbetade jag som ritande arkitekt på White Arkitekter. Där var jag ansvarig för WhiteResearchLabs stadsbyggnad. Samtidigt undersökte och utvecklade jag tillsammans med kollegor metoder för ökad jämställdhet och mångfald genom design. Under de senaste två åren har jag även tagit mig an rollen som MDA i London.
Nomineringen till styrelsen glädje mig mycket då jag har en grundmurad övertygelse om yrkets värde och är intresserad av att arbeta med en breddad syn på såväl arkitektens yrkesutövande som vilka som blir arkitekter.
Arno de Ryst (nyval)
Arkitekt SAR/MSA, LINK Arkitektur. Umeå.
Jag är arkitekt och Head of Digital på LINK Arkitektur, där jag leder företagets digitala utveckling och implementerar nya verktyg och metoder för hållbar och kvalitativ arkitektur. Jag vill stärka arkitektens roll genom att förena teknik, kreativitet och hållbarhet, och skapa bättre förutsättningar för branschen. Genom styrelsearbetet vill jag bidra till utvecklingen av arkitektkåren mot en hållbar framtid driven av innovation.
Etiska nämnden
Etiska nämndens ordförande
Ebba Sääw (nyval)
Landskapsarkitekt MSA, egenverksamhet, Stockholm.
Under 18 år har jag arbetat med projektutveckling på ett antal bostadsbolag och de senaste åren som projektutvecklingschef. Jag har innan dess också erfarenhet från konsultverksamhet och då som projekterande landskapsarkitekt. Ett stort intresse är hur god stadsbyggnad, arkitektur och landskapsarkitektur, bidrar positivt till människors hälsa. Jag hoppas kunna bidra till att modernisera Sveriges Arkitekters etiska program och riktlinjer och göra dem mer stringenta, tydliga och lättare att följa.
Övriga medlemmar i Etiska nämnden
Jesús Azpeitia (nyval)
Arkitekt SAR/MSA, Tengbom, Stockholm. Arkitekt SAR/MSA, kreativ ledare och styrelseledamot.
Jag är en svensk/spansk arkitekt och kreativ ledare på Tengbom arkitekter. Jag har undervisat på KTH och internationellt sedan 2006. Jag är van att framgångsrikt leda förflyttningsarbete med syfte att öka kvalitet i arkitekturen och i arbetssättsprocessen på kontoret. Jag är dessutom styrelseledamot med gedigen erfarenhet från såväl ett av de helägda statliga bolagen som medlemsorganisationer.
Jasmina Jovanovic Holm (omval)
Arkitekt SAR/MSA, Tham Videgård arkitekter, Stockholm. Invald i nämnden 2023.
Jag är arkitekt SAR/MSA med examen från KTH 2002 och med specialisering i restaureringskonst från Kungl. Konsthögskolan sedan 2020.
Tove Sjöberg (omval)
Arkitekt SIR/MSA, Studio Freuer AB, Stockholm. Invald i nämnden 2023.
Jag delar min tid mellan det egna kontoret Studio Feuer och arbete inom Architects Climate Action Network Sverige. Har mestadels arbetat med miljöer för mat och kultur, utveckling av befintliga byggnader och som lärare på bland annat Konstfack. Jag är engagerad inom ämnen som klimatpåverkan, rivningar, resursförbrukning och hur vi som samhälle och människor tar oss an de multipla kriser vi står inför.
Fredrik Toller (omval)
Landskapsarkitekt LAR/MSA, Sweco Architects, Stockholm. Invald i nämnden 2023.
Med ett starkt engagemang för klimat- och hållbarhetsfrågor har jag varit verksam som landskapsarkitekt sedan 2003. Idag är jag affärsområdeschef arkitektur på PE Teknik & Arkitektur, efter att tidigare ha haft roller som chef, affärsutvecklingsstrateg och konsult inom både stora och små företag. Jag arbetar för att minska byggbranschens utsläpp och kombinerar detta med sitt intresse för affärsutveckling och upphandlingar.
Invalsnämnden
Invalsnämndens ordförande
Kjell Lundberg (omval)
Arkitekt SAR/MSA, Stockholm. Invald i nämnden 2017.
Jag tog arkitektexamen på KTH 1973 och jag gick vidareutbildningen på KKH 1977–78. Min yrkesverksamhet som arkitekt har varit på stadsbyggnadskontoret i Västerås, på FFNS och på Sweco i Stockholm. Jag har också varit engagerad i branscharbete, byggstandardisering och företagsledning. Idag är jag yrkesverksam endast i enstaka mindre husprojekt.
Övriga ledamöter Invalsnämnden
Carl Henrik Barnekow (omval)
Planeringsarkitekt FPR/MSA, Norconsult, Stockholm. Invald i nämnden 2021.
Utbildad på BTH i Karlskrona och yrkesverksam sedan 2010. Konsult sedan 2015 och före det kommunalt anställd. Testar på att vara egen företagare sedan våren 2023. Alltid varit fackligt engagerad. Tidigare medlem av Sveriges Arkitekters planakademi.
Helena Brobäck (omval)
Arkitekt SAR/MSA, Pauliskolan, Malmö. Invald i nämnden 2017.
Efter examen som arkitekt 2001 fick jag möjlighet att i tre år undervisa arkitektur i Atelier Olgiati på Arkitekturakademin i Mendrisio, Schweiz. När jag återvänt till Sverige läste jag Kungliga Konsthögskolans vidareutbildning i arkitektur Resources.06. Sedan dess vill jag bidra till ett uthålligt samhälle, vilket fram till 2019 gjordes genom det egna företaget Hel arkitektur. Efter att ha läst kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) för gymnasielärare undervisar jag sedan 2021 arkitektur och hållbart samhälle på Pauliskolan i Malmö.
Lotta Cronsjö Gest (omval)
Arkitekt SIR/MSA, Regeringskansliet, Stockholm. Invald i nämnden 2023.
Jag är utbildad på Konstfack i Stockholm och Kunstakademiets arkitektskole i Köpenhamn. Jag är en av tre inredningsarkitekter anställda på Utrikesdepartementet med ansvar för inredningen på Sveriges alla ambassader och konsulat över hela världen. Jag har tidigare arbetat på olika arkitektkontor som Tema, Sandellsandberg och AIX Arkitekter.
Klas Eckerberg (omval)
Landskapsarkitekt LAR/MSA, Byggtjänst, Uppsala. Invald i nämnden 2017.
Yrkesverksam sedan 1984 som projektör, lärare, prefekt, kvalitetschef och systematikansvarig. Sedan många arbetar jag också med standardisering, både nationellt och internationellt. Jag bedriver numera egen verksamhet, med undervisning, rådgivning om digital informationshantering och medverkan i flera projekt i Smart Built Environment.
Camilla Engström (omval)
Landskapsarkitekt LAR/MSA, Trafikverket, Borlänge. Invald i nämnden 2023.
Jag började som specialist inom arkitektur och är idag sektionschef på Trafikverket för en grupp som arbetar med anläggning av vägar och järnvägar i mellersta och sydöstra Sverige. Har tidigare statlig erfarenhet av arbete som utredare på Boverket, skrev bland annat rapport om grönstruktur. Inom kommunal sektor har jag varit planarkitekt på stadsbyggnadskontor och inom det privata var jag anställd som landskapsarkitekt och uppdragsledare hos teknikkonsult.
Stefano d’Elia (omval)
Arkitekt SAR/MSA, studierektor för arkitekturskolan Chalmers Tekniska. Högskola, Göteborg. Invald i nämnden 2019.
Jag är universitetslektor. Utbildad på Chalmers 1984–1989. Sedan 25 år arbetar jag som lärare på Chalmers Arkitekturskola, där jag tidigare också varit studierektor. Nu har jag ett uppdrag som programansvarig för högskoleingenjörerna, samhällsbyggnadsteknik.
Susanna von Eyben (omval)
Arkitekt SIR/MSA, White Arkitekter, Göteborg.
Jag är en engagerad och erfaren inredningsarkitekt. Som partner och ansvarig arkitekt på White Arkitekter i Göteborg, har jag en central roll i att leda och utveckla projekt med fokus på hållbarhet och användarcentrerad design.
Mitt arbete syftar till att skapa miljöer som inte bara är estetiskt tilltalande utan också funktionella, hållbara och inkluderande för alla användare.
Linda Hansson (omval)
Planeringsarkitekt FPR/MSA, Rådhuset Arkitekter, Uddevalla. Invald i nämnden 2023.
Jag är VD och delägare i Rådhuset Arkitekter AB ett medarbetarägt arkitektkontor med inriktning mot samhällsplanering och miljö, verksamma främst i Västsverige. Jag har efter min utbildning på BTH arbetat med fysisk planering på alla nivåer i snart 30 år både på kommuner och som konsult.
Stefan Ulf (omval)
Arkitekt SIR/MSA, konsulterna Bye och Ulf, Göteborg. Invald i nämnden 2021.
Jag driver eget företag sedan 2010 och är bland annat utbildad till inredningsarkitekt på HDK i Göteborg och projektledare på IHM Business School.
Tävlingsnämnden
Tävlingsnämndens ordförande
Magnus Almung (omval)
Arkitekt SAR/MSA, Tengbomgruppen, Göteborg. Invald i nämnden 2021.
Jag är en hängiven arkitekt med 40 år i yrket som är utbildad vid Chalmers Tekniska Högskola. Under min yrkeskarriär har jag arbetat med alla olika skeden och olika typer av byggnader. Jag har också haft en förkärlek för äldre bebyggelse och restaurering.
Arkitekttävlingar är viktiga för arkitekters och arkitekturens utveckling. Tävlingar ger också möjlighet för både erfarna och yngre arkitekter att kunna genomföra arkitektur med verkshöjd, utan att kompromissa. Tävlingar är också ett åtråvärt redskap för stat, kommun och privata byggherrar att belysa en uppgift med stor variation och nyfikenhet.
Övriga ledamöter i Tävlingsnämnden
Kimberly Disley (omval)
Planeringsarkitekt MSA, Vardag AB, Stockholm. Invald i nämnden 2023.
Jag är planeringsarkitekt och byggnadsarkitekt. Hon har en kandidatexamen i fysisk planering från BTH, en kandidatexamen i arkitektur från KTH och en mastersexamen i arkitektur från Chalmers. Jag har erfarenhet både från kommun och privat och jobbar sedan 2022 på Vardag arkitekter i Stockholm, i allt från stadsbyggnadsprojekt och tidiga skeden till projektering.
Marie Lindblad (omval)
Arkitekt SIR/MSA, Indicum Inredningsarkitekter, Uppsala. Invald i nämnden 2021.
Jag är partner på Indicum inredningsarkitekter, med över 9 års erfarenhet inom yrket. Jag är baserad på Indicums Stockholmskontor där jag arbetar med både privata och offentliga kunder. Jag har utbildat mig vid Beckmans Designhögskola och Konstfack i Stockholm.
Malena Kjellstrand (omval)
Landskapsarkitekt MSA, Lunds kommun. Invald i nämnden 2021.
Jag arbetar som landskapsarkitekt på Lunds Kommun där arbetsuppgifterna varierar stort, projektledning, utvecklingsarbete och som expert på de gröna frågorna. Drivkraften ligger i att bidra till en bättre stadsmiljö för invånarna, och ha förmånen att följa resultatet av mitt och mina kollegors arbete på nära håll. I Tävlingsnämnden bidrar jag bland annat med min erfarenhet som landskapsarkitekt och beställare.
Henrik Rundquist (omval)
Arkitekt SAR/MSA, &rundquist arkitekter AB, Stockholm. Invald i nämnden 2023.
Jag driver arkitektkontoret &Rundquist som har sitt fokus på stadsbyggnad och infrastrukturens arkitektur med stationer, broar med mera. Jag har en lång erfarenhet av att både delta i tävlingar och att vara juryledamot, vilket ger en god grund för arbetet i tävlingsnämnden.
Lina Tomczak (nyval)
Landskapsarkitekt LAR/MSA, Trafikverket, Stockholm.
Jag arbetar som utredningsledare inom nationell planering på Trafikverket. Jag har bred erfarenhet av arkitekturarbete i offentlig sektor.
Kajsa Wide (omval)
Arkitekt MSA, Higab, Göteborg. Invald i nämnden 2019.
Jag är en arkitekt som sedan drygt 10 år arbetar på byggherresidan med att driva fastighetsutvecklingsprojekt i tidigt skede inom stadsutveckling samt kultur- och specialfastigheter för Göteborg.
Författare till boken ”Relationen mellan byggnad och verksamhet” tillsammans med en annan arkitekt och forskare. Anser att det nu finns alldeles tillräckligt med checklistor av olika slag att kryssa i – och att det är dags att ägna fler samtal åt den poetiska dimensionen av arkitekturen.
Valberedningen
Jacob Sahlqvist
Arkitekt SIR/MSA, arkitekt SAR/MSA (nyval) White Arkitekter, Göteborg.
Jag är kontorschef och leder White arkitekter Göteborg och Oslo sedan 2021. Jag har tidigare suttit i styrelsen och varit ordförande för Sveriges Arkitekter perioden 2003–2015. Jag har trettio års erfarenhet av arkitektur, i urval Volvo Cars, AB Volvo, SVT/SR, Universeum och SJ:s X2000 nya tåginredning.
Jesper Adolfsson
Planeringsarkitekt FPR/MSA (omval). Invald i valberedningen 2023. Mareld landskapsarkitekter, Göteborg.
Jag arbetar som planeringsarkitekt och kontorschef på Mareld i Göteborg sedan år 2021. Har innan dess erfarenhet som bland annat egenföretagare och anställd på länsstyrelsen i Västra Götalands län. Jag har examen från BTH år 2001 och bor i Mölndal.
Elisabet Elfström
Landskapsarkitekt LAR/MSA (omval). Invald i valberedningen 2023. Stadsträdgårdsmästare Stockholm.
Jag har jobbat både offentligt och privat genom åren. Jag har också arbetat på Sveriges Arkitekters kansli.
Karin Hammarskiöld
Arkitekt SAR/MSA (omval). Invald i valberedningen 2021. Link Arkitekter, Stockholm.
Jag är en erfaren arkitekt med specialisering inom stadsbyggnad på LINK arkitektur. Mina hjärtefrågor är goda samarbeten i tidiga skeden och omsorgsfullt gestaltade offentliga rum, robusta och attraktiva över tid. Hon är målmedveten, analytisk och alltid engagerad.
Jag har tidigare arbetat med branschfrågor och utbildning av arkitekter. Att stärka och synliggöra arkitektens olika roller, är viktigt för henne i engagemanget i Sveriges Arkitekter.
Alexander Lenre Simittchiev
Arkitekt SAR/MSA (nyval). Stadsstudio, Malmö.
Jag grundade Stadstudio arkitekter 2011 med kontor på Nyhamnen i Malmö. Vi jobbar i alla skalor, från stadsbyggnadsprojekt till bygghandlingar. Parallellt med traditionella uppdrag driver vi projekt i egen regi. Jag brinner för att stärka arkitektens yrkesroll
Mattias Lidén
Landskapsarkitekt LAR/MSA (omval). Invald i valberedningen 2021. Trafikverket Umeå.
Efter examen 1995 har jag främst jobbat i Italien i egen verksamhet, men är nu sen knappt fem år tillbaka i hemstaden Umeå. Arbetar på Trafikverket med Norrbotniabanan, den kustnära järnvägen mellan Umeå och Luleå samt med att utveckla Trafikverkets arkitekttävlingar. I valberedningen gör vi ett lagarbete som är viktigt, intressant och stimulerande.
Katarina Rundgren
Arkitekt SAR/MSA (nyval). Testbed Studio, Malmö.
Jag har varit aktiv inom Sveriges Arkitekter och Arkitektur förlag under många år, bland annat som medlem i Arkitekturakademin och i redaktionskommittén.